OM OSS

Norra Sanna Bageri

Norra Sanna bageri ligger strax norr om Karlstad, här bakas stenugnsgräddat långjäst bröd med ekologiska råvaror och råvaror utan tillsatser.

Som jäsmetod används surdeg eller poolish och jästiden varierar vanligtvis mellan 16-48 timmar. Norra Sanna bageri drivs av Carina Wallner och det är också jag som är bagaren bakom bröden.

Det viktigaste för mig är att leverera bröd där jag vet att jag gjort allt jag kan för att få just den dagens bästa bröd. Jag månar om hantverket, de naturliga råvarorna och människorna bakom dem. För den goda smaken, hälsan, respekt för människor, djur och moder jord använder jag endast ekologiska råvaror och råvaror utan tillsatser.

vanliga frågor

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna.

Vilka öppettider har bageriet?

Bageriet har inga öppettider utan brödet kan köpas genom att beställas här på sidan eller via Facebook grupperna REKO-ring i Karlstad, Arvika, Kristinehamn, Sunne och Torsby. Se under butik för sortiment och utlämnings platser.

Brödet säljs också i Kils slakteri Saluhall som ligger bakom Mio butiken på Våxnäs i Karlstad.
I dagsläget finns några sorter nybakat på fredagar, pizzadeg finns oftast alla dagar.

Saffran&Vitlök i Sunne serverar bröd från bageriet på sin lunchbuffé och fredagar brukar det också finnas möjlighet att köpa med ett nybakat bröd hem.

Även Kulinarika på Aplungen i Västra Ämtervik serverar bröd från bageriet.

Finns glutenfritt bröd?

Nej, glutenfritt bröd måste bakas i en miljö helt avskild och fri från gluten.

Hur gör jag med den frysta pizzadegen för bästa resultat?

Tina degen i kylskåp eller i rumstemperatur. Se till att degen inte är kall och ha rikligt med mjöl där du ska baka ut pizzan, dela upp degen och rundriv till runda bollar som du låter vila en stund, kavla eller tryck sedan ut till önskad storlek.Lägg på topping och grädda sedan i så hög temperatur som möjligt! Ju högre temp desto snabbare är pizzan färdig!

Varför är det inte jäst i surdegsbröden?

Nej i surdegsbröden är surdegen själva jäsningsmetoden så det behövs ingen jäst. Surdeg består av vatten och mjöl, i första hand helst stenmalet fullkornsmjöl.

Varför ska degen jäsa så länge?

När degen jäser länge utvecklas smaker, brödet blir lättare att smälta för kroppen och vi håller oss mätta längre för att kroppen kan tillgodogöra sig bröd som jäst länge på ett bättre sätt.

Anordnas kurser i bakning?

Under höst, vinter och vår finns möjlighet att komma till bageriet för att baka långjäst bröd tillsammans. Vi gör degar, gräddar bröd och något gott att äta, tex en enkel pizza.
Välkommen att kontakta bageriet för aktuella datum. Det finns plats för 3-4 personer/tillfälle.