Vanliga frågor

  Vägbeskrivning till bageriet hittar du här

  Bageriet är inte öppet för spontanköp däremot finns då och då möjlighet att förbeställa här på hemsidans webbshop för hämtning vid bageriet!

  Någon gång per månad brukar vi också ha pizzakväll, då man kan beställa hämtpizza via webshoppen. Följ oss gärna på instagram eller Facebook för aktuella uppdateringar!

  Hos ICA Supermarket i Skåre finns nybakat tisdagar och fredagar från kl. 11.00, Tisdagar finns vår storsäljare Skrädis och rågbrödsfavoriten Rågstubbe. På fredagar baguetter, formbröd och något korgjäst surdegsbröd.

  Saffran&Vitlök i Sunne serverar bröd från bageriet på sin lunchbuffé och fredagar brukar det också finnas möjlighet att köpa med ett nybakat bröd hem.

  Även Kulinarika på Aplungen i Västra Ämtervik serverar bröd från bageriet.

  Nej, glutenfritt bröd måste bakas i en miljö helt avskild och fri från gluten.

  Tina degen i kylskåp eller i rumstemperatur. Se till att degen inte är kall och ha rikligt med mjöl där du ska baka ut pizzan, dela upp degen och rundriv till runda bollar som du låter vila en stund, kavla eller tryck sedan ut till önskad storlek.Lägg på topping och grädda sedan i så hög temperatur som möjligt! Ju högre temp desto snabbare är pizzan färdig!

  I surdegsbröden är surdegen själva jäsningsmetoden så det behövs ingen jäst. Surdeg består av vatten och mjöl, i första hand helst stenmalet fullkornsmjöl.

  När degen jäser länge utvecklas smaker, brödet blir lättare att smälta för kroppen och vi håller oss mätta längre för att kroppen kan tillgodogöra sig bröd som jäst länge på ett bättre sätt.

  Under höst, vinter och vår finns möjlighet att komma till bageriet för att baka långjäst bröd tillsammans. Vi gör degar, gräddar bröd och något gott att äta, tex en enkel pizza.
  Välkommen att kontakta bageriet för aktuella datum. Det finns plats för 2-3 personer/tillfälle.